منبع تغذيه دوربين مداربسته
دوربين هاي مدار بسته مختلف با روش هاي گوناگوني تغذيه ميشوند و از منابع تغذيه استفاده مينمايند، دوربين هاي مدار بسته آنالوگ و اچ دي معمولا از يک کابل دوگانه براي ارسال تصاوير دوربين مدار بسته و يک کابل براي برق دوربين مدار بسته استفاده مينمايند که بنا بر نوع دوربين و ميزان استفاده از منبع تغذيه آمپر هاي مختلفي دارند.
در دوربين هاي مدار بسه تحت شبکه تغذيه به دو روش صورت ميپذيرد، در دوربين هاي مدار بسته قديمي تر يک کابل دوگانه شامل يک کابل شبکه براي ارسال تصاوير دوربين مدار بسته و يک کابل براي تغذيه دوربين مدار بسته تشکيل ميشدند که با پيشرفت تکنولوژي اين نوع دوربين هاي مدار بسته متد جديدي به بازار آمد به نام POE، در اين نوع دوربين ها ديگر نيازي به کابل دوگانه نبوده و فقط با يک کابل شبکه انتقال تصوير دوربين مدار بسته و تغذيه دوربين صورت ميپذيرد که اين روش بسيار در راحتي کار و زيبايي نصب تاثير دارد.
نوع سوم دوربين هاي مدار بسته وايرلس ميباشند، اين نوع دوربين هاي مدار بسته نيازي به کابل براي انتقال تصوير نداشته و تصاوير را از طريق واي فاي به دستگاه ضبط تصاوير دوربين مدار بسته ارسال مينمايد، در اين نوع دوربينهاي مدار بسته منبع تغذيه دوربين معمولا بصورت يک باطري قوي در داخل دوربين مدار بسته قرار گرفته است و قابليت نگهداري شارژ طولاني مدت و شارژ مجدد را دارا ميباشد تا نيازي به سيم کشي براي اين نوع دوربين ها نباشد. مصرف اين دوربين هاي مدار بسته در مکان هايي که دسترسي به آنها سخت است بسيار مقرون به صرفه ميباشد.
منبع تغذيه دوربين مداربسته
دوربين هاي مداربسته همانند ساير تجهيزات الکترونيکي نياز منبع تامين برق مي باشد. برق موردنياز براي بکارگيري دوربين مداربسته، 12 ولت مي باشد بايد توجه داشت دوربين هاي مداربسته براي کار در ولتاژ 220 ولت ساخته نشده اند.
براي تبديل برق 220 ولت به 12 ولت بايد از آداپتور برق استفاده نمود وظيفه آداپتور تبديل برق 220 ولت به 12 ولت مي باشد در واقع هر دوربين در سيستم نظارت تصويري نيازمند يک آداپتور براي تامين برق است لازم به ذکر است براي تعيين آداپتور تنها اطلاع از ولتاژ آن کافي نيست عامل ديگري که بايد به آن توجه داشت مقدار جريان عبوري است اين مقدار جريان به ميزان بار وسيله مصرف کننده بستگي دارد که هر چقدر مصرف کننده بزرگ تر باشد شدت جريان عبوري نيز بيش تر خواهد بود اکثر دوربين هاي مداربسته معمولا مصرفي به ميزان 0.5 آمپر دارد با توجه به اين دو عامل يعني مقدار ولتاژ ورودي دوربين و شدت جريان عبوري از آن مي توان يک آداپتور مناسب براي دوربين در نظر گرفت اگر دوربين داراي قابليت ديد در شب است بايد شدت جريان عبوري را بالاتر در نظر بگيريم. براي نصب سيستم نظارتي باتوجه به تعداد دوربين موردنياز در پروژه، در رابطه با منبع تغذيه دو راه حل متفاوت وجود دارد:
1_استفاده از يک منبع تغذيه مشترک با آمپراژ مورد نياز براي تماميه دوربين هاي موجود
2_بکارگيري هر آداپتور براي دوربين به صورت مجزا
مزايا در منبع تغذيه مشترک:
باتوجه به اينکه خرابي در منبع برق تغذيه سيستم دوربين مداربسته يک امر طبيعي است، در صورت استفاده از منبع تغذيه مشترک در سيستم، در هنگام بروز مشکل و خرابي در سيستم برق عيب يابي و سهولت انجام ميشود.
منابع تغذيه در کيفيت هاي مختلف وجود دارد در صورت خريد محصول با کيفيت و عمر بالا امکان خرابي سيستم کاهش مي يابد.
منبع تغذيه مشترک باعث کاهش هزينه هاي مصرفي در پروژه ميشود.
سيستم برق کشي براي انتقال و برق دوربين ها حامل برق با ولتاژ 12 ولت ميباشد که اين موضوع شامل خطراتي مي باشد سيستم تامين برق مشترک باعث کاهش خطرات احتمالي مي شود و خطرات پس از نصب نيز به شدت کاهش مي يابد.
معايب موجود در سيستم منبع تغذيه مشترک:
در صورت بروز مشکل و عيب در سيستم برق رساني تماميه دوربين ها از کار مي افتد به اين دليل که تمامي دوربين هاي موجود از يک منبع برق واحد تغذيه ميشود.
در مسافت هاي طولاني کابل کشي به علت انتقال برق به صورت 12 ولت افت ولتاژ صورت ميگيرد به اين معنا که 12 ولت خروجي منبع تغذيه ممکن است تا رسيدن به دوربين به 10 ولت کاهش يابد که به اين صورت برق موردنياز دوربين تامين نمي شود.
منبع تغذيه مجزا
براي تامين برق هر دوربين نيازمند يک آداپتور به صورت جداگانه است که اين سيستم شامل مزايا و معايبي خواهد بود که به شرح آن ميپردازيم.
مزايا در سيستم منبع تغذيه مجزا:در صورت بروز مشکل يا خرابي در منبع تغذيه تنها يک دوربين از مدار خارج مي شود و ساير دوربين ها به فعاليت خود در سيستم ادامه مي دهند.
مزيت ديگر اين است که افت ولتاژ تا محل نصب دوربين حدود 20 برابر کمتر خواهد بود به اين دليل که برق با قدرت 220 ولت در کابل منتقل ميشود.
معايب موجود در سيستم منبع تغذيه مجزا:
آداپتورهاي موجود در بازار نسبت به منابع تغذيه صنعتي معمولا عمر کمتري دارند و با توجه به تعداد دوربين ها احتمال خرابي هريک بالاتر ميرود. يکي ديگر از معايب اين سيستم خطرات موجود در مراحل تعمير و نگهداري دوربين ها است به اين دليل که در سرتاسر مسير کابل کشي کابل ها داراي برق شهري با قدرت 220 ولت ميباشند.
اگر قصد خريد دوربين مداربسته را داريد به اين نکته توجه کنيد که برندهاي مختلف با قيمت هاي متفاوت و قابليت هاي مشخصي از دوربين مداربسته در بازار ايران وجود دارد. بهترين قيمت دوربين مداربسته را مي توانيد در وبسايت شرکت مهر تجارت نمايندگي رسمي برند هاي تي وي تي و هايک ويژن مشاهده کنيد و از خدمات فني پس از فروش اين شرکت نيز بهره مند شويد.
منبع تغذيه دوربين مدار بسته
چگونه منبع تغذيه صحيح را براي دوربين مدار بسته خود انتخاب کنيد:
براي اتصال دوربين هاي مدار بسته استفاده از منبع تغذيه اي که مطابق با پروژه دوربين مدار بسته، ولتاژ و جريان مناسب را تأمين مي کند، الزامي است. به همراه انتخاب منبع تغذيه به برند دوربين مدار بسته هم بايد توجه کنيم در اين مقاله
ما دوربين مدار بسته نايک ويژن که محصول شرکت علم و صنعت مي باشد را به شما کاربران عزيز پيشنهاد مي کنيم.
علکرد منبع تغذيه (Power Supply)
در اکثر نصب هاي مدرن با دوربين مدار بسته آنالوگ، منبع تغذيه ثابت است و برق را به کليه دوربين هاي نصب شده توزيع مي کند. در زير مثالي از منبع تغذيه ثابت آورده شده است، از اين نوع منبع تغذيه مي توان براي اتصال چندين دوربين با توجه به حداکثر جريان آنها استفاده کرد.
اتصال بسيار ساده است زيرا بر روي هر يک از اتصالات، برچسب وجود دارد، منبع تغذيه بايد با استفاده از کانکتورهاي داغ و خنثي به يک پريز برق وصل شود و اين کانکتورهاي مثبت و منفي به دوربين ها وصل مي شوند. همچنين يک اتصال دهنده براي زمين نيز وجود دارد.
توصيه مي شود براي جلوگيري از بروز مشکلات اضافي، از منبع تغذيه با ??? حداکثر ظرفيت آن استفاده کنيد. هنگامي که سيستم روشن است ،يک جريان اوج اوليه وجود دارد که اگر خيلي نزديک به ظرفيت کامل باشد مي تواند منبع را به خطر اندازد.
اطلاعات مورد نياز منبع تغذيه
براي يک پروژه دوربين مدار بسته، لازم است بدانيد که هر دوربين مداربسته هايک ويژن از کدام جريان (آمپر) استفاده مي کند، بنابراين مي توانيد از منبع تغذيه مناسب استفاده کنيد. اين اطلاعات در برچسب دوربين يا در دفترچه راهنماي نصب است مشخص شده است، در بعضي موارد به
جاي جريان، اطلاعات را به صورت توان W (وات) مشاهده مي کنيم، ولي نگران نباشيد مي توانيد براي تبديل توان به جريان از طريق يک تقسيم ساده محاسبه کنيد.
اکنون که مي دانيم براي يک دوربين چه مقدار جريان لازم است، همين کار را براي سايرين نيز انجام دهيد و در کل دوربين هايي که در اين پروژه استفاده مي شود براي محاسبه منبع تغذيه لازم اضافه کنيد و به ياد داشته باشيد که از ?? درصد ظرفيت استفاده کنيد.
انتخاب منبع تغذيه براي دوربين مدار بسته
فرض کنيد ما ?? دوربين داريم که در يک DVR نصب مي شوند و با فرض اينکه منبع فقط براي دوربين ها استفاده شود، از آنجا که ضبط کننده منبع جداگانه خود را دارد ، ما محاسبات زير را انجام مي دهيم:
در نتيجه داشتن يک منبع تغذيه ?A براي يک پروژه ?? دوربين ضروري مي باشد.
با توجه به شکل، با داشتن منبع تغذيه ?A مي توانيم دوربين ها را مطابق تصوير زير متصل کنيم. اين روند را براي ساير دوربين مدار بسته مي توانيد تکرار کنيد و بين کانکتورهاي ديگري که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته اند تقسيم کنيد. در مثال بالا ? دوربين در هر جفت اتصال (+V- V) وجود دارد. در عمل بهتر است يک منبع تغذيه خريداري کنيد که اتصالات بيشتري در دسترس داشته باشد تا نصب راحت تر و منظم شود. منبع تغذيه حرفه اي ديگري نيز وجود دارد که امکان اتصال هر دوربين به پست فيبر و چراغ مخصوص خود را فراهم مي کند.
همچنين اگر نياز به دريافت خدمات فني نصب دوربين مداربسته داريد مي توانيد با کارشناسان شرکت مهر تجارت تماس بگيريد تا در اسرع وقت به شما مشاوره هاي دقيق در خصوص نحوه نصب دوربين مداربسته در محل هاي مختلف را توضيح دهند.
اين منبع تغذيه ثابت ??VDC و ??A با ترمينال هاي جداگانه براي اتصال تا ?? دوربين است. فيوزها از نوع PTC هستند که باز مي شوند زيرا جريان زيادي وجود دارد که مدار را گرم مي کند و هنگام قطع جريان، بسته مي شود، بنابراين بدون نياز به تعويض، خود را مجدداً تنظيم مي کند. تصوير زير نصب ?? دوربين را با استفاده از منبع تغذيه نشان مي دهد که امکان اتصال هر يک به صورت جداگانه را نشان مي دهد.
مزايا
منبع تغذيه با کيفيت خوب باعث مي شود تغييرات ولتاژ براي جبران تلفات کابل يا ولتاژ بالايي که مي تواند به دوربين برسد جبران کند. يک دوربين مدار بسته خوب مي تواند با ??? تغيير در قدرت کار کند، بنابراين مي توانيم از پتانسيومتر مانند آنچه در تصوير نشان داده شده است. براي تغيير ولتاژ براي ولتاژ کم يا کمتر استفاده کنيم. با تغيير ??? پايين، ولتاژ را در ??.? ولت داريم و با تغيير ??? به بالا، ولتاژ را در ??.? ولت داريم، که هردو ولتاژ براي دوربين مدار بسته کافي کافي هستند.
آداپتور (منبع تغذيه) دوربين مداربسته چيست؟
آداپتور يا همان منبع تغذيه وظيفه تبديل برق ??? ولت شهري به ?? ولت مورد نياز دوربين مدار بسته با آمپرهاي متفاوت را دارد، دوربين مداربسته هاي موجود معمول در بازار اکثراً ?? ولت هستند با آمپرهاي ?، ?، ?، ?، ?، ??، ??، ??، ??، ?? .
چگونگي انتخاب مورد نياز دوربين مدار بسته :
معمولاً براي راه اندازي دوربين مداربسته به ?.? آمپر نياز است که اگر دوربين مدار بسته داراي قابليت ديد در شب باشد، بهتر است ? آمپر براي هر دوربين مدار بسته در نظر بگيريم، بنابراين بهتر است يک منبع تغذيه ?? ولت ? آمپر جهت تضمين جلوگيري از ايجاد نويز و اختلال قطع و وصل شدن جريان برق استفاده کرد يا براي هر سري از دوربين هاي مداربسته يک منبع تغذيه مرکزي گذاشت براي مثال :
- مي توان جهت تامين برق سيستم ? دوربين مدار بسته با ديد در شب بهتر است از يک منبع تغذيه ?? ولت ? آمپر استفاده کرد.
- براي يک سيستم با ? دوربين مدار بسته ديد در شب بهتر است از يک منبع تغذيه ?? ولت ?? آمپر يا دو آداپتور ?? ولت ? آمپر استفاده کرد.
- همچنين براي ?? دوربين مدار بسته ديد در شب بهتر است از يک منبع تغذيه ?? ولت ?? آمپر يا دو منبع تغذيه ?? آمپر يا چهار منبع تغذيه ? آمپر استفاده کرد
- در قديم با قطع کردن فيش اداپتور و سرهم بندي سيم اداپتور با سيم برق جديد، مسافت بين ?? تا ??? متر را مي توانستيد به مسافت کابل کشي اختصاص دهيد. در حال حاظر هم مي توانيد با خريد مبدل هاي نري و مادگي و متراژ کابل مورد نياز براي افزايش مسافت برق رساني به دوربين، با آماده سازي کابل مجزا به همراه دو فيش نري و مادگي براي اتصال بين هر دو دستگاه استفاده نماييد و منبع تغذيه را در فاصلهاي دورتر از دوربين مداربسته قرار دهيد.
همانطور که در تصوير زير مشاهده مي کنيد مي بايست پايه هاي مثبت به يکديگر و پايه هاي منفي بهم متصل شود. در نظر داشته باشيد در صورت جابجا بستن اين دو پايه يعني + به -، صرفاً دوربين مداربسته روشن نمي شود و ترس از سوختن دوربين مداربسته يا آداپتور را نداشته باشيد.